Artiklar för Internetmarknadsföring

- - - - - - - - - - - - -

Bränslefilter

Ett bränslefilter är ett vitalt element på varje bil som tar bort damm och rostpartiklar som förhindrar dessa från att komma in i bränslefördelningen. Om det inte fanns bränslefiltrering skulle allt smuts samlas i olika delar av bränslesystemet och täppa till dess smala flödesektion, samt inaktivera systemet.

Filtreringssystemet har åtminstone två rengöringssteg. Det första är ett tufft steg, för stora partiklar som kom in med bränslen tas bort. Det andra steget utförs av det fina filtret som finns mellan bränsletanken och motorn. Dess exakta placering beror på bilens modell. Om du vill veta hur du reparerar bilen, titta på den här videon

Bränslefilter skiljer sig från konstruktion och installeras i bilen i för att passa med dess typ av bränslesystem. De kan delas in i tre kategorier: förgasare, insprutning och diesel.

I förgasarsystemet suger pumpen bränsle från tanken och vidarebefodrar den till förgasaren. Filtret placeras i ett genomskinligt nylonskal så att det är möjligt att kontrollera nivån av dens föroreningar.

Bränslesystemet av en insprutningsmotor är mer krävande mot filtreringseffektivitet. Om partiklarna som kommer in i systemet är för stora kan de skapa en defektiv insprutning av bränsle som då påverkar motorns funktion. I insprutningssystem måste också skalet av filtret vara gjort av hårt material (normalt metall) för att uthärda det höga trycket från bränsleledningen.

En speciell funktion hos dieselbränsle är dess ändring av egenskaper när temperaturen sjunker. Paraffinvax närvarande i bränslet kristalliserar vid låga temperaturer och kan täppa igen filtret, vilket inaktiverar hela systemet. Det är därför vissa filter har ett värmeelement som förhindrar formation av paraffinvax.

VAICO tillverkar alla tre typer av bränslefilter med hjälp av förstklassig teknik som garanterar en effektiv filtrering av vilken partikel som helst. Det är därför VAICO bränslefilter är ett utmärkt val om du vill ha ett fungerande bränslesystem.

En artikel av Autodoc GmbH

- - - - - - - - - - - - -